Planned litter

Planlagt valpekull høst 2021

Mamma til kullet er vakre Aysha (Vackra Vilda Sweet Singing Sandy), ei herlig frøken med fantastisk godt gemytt.
Aysha elsker å være med på alt fra lengre toppturer til skiturer, en trofast tur- og treningskompis. Hun er også veldig glad i å bruke nesa, så vi trener alt fra blodspor til enkel godbitsøk. Ellers er solveggen og vedovnen favorittstedene hennes. Aysha er veldig snill rundt barn og er tålmodig og forsiktig, om noen gråter løper hun bort for å trøste. Hun kommer godt overens med alle hunder, liten som stor og elsker å leke. Hun er uredd og trygg, snill mot alt og alle. Mild i gemyttet, men samtidig ei bestemt frøken som vet hva hun vil.
Aysha har ett kull fra før, disse er nå straks 3 år gamle og det har blitt en flott gjeng med utrolig god mentalitet, trygge og gode. Hun er selvfølgelig frisk og rask, ingen allergier eller andre sykdommer. Aysha er stilt ut med cert på utstilling.

Pappa til kullet er flotte Balder (Utblickens Briljanta Balder), en vakker og stabil svensk hannhund. Kommer godt overens med alt og alle, valper som voksne.
Balder er sønn av Cain (Akizuri Titi Bashiri), som vi parret Aysha med i mai 2020, men dessverre ble det ikke valper da. Vi er derfor kjempeglade for å få muligheten til å bruke Balder og da få litt av Cain og hans linjer i valpene våre. Som en bonus får vi da også fine Aisha, Balder sin mamma med i kombinasjonen.

Mer bilder og info om Balder sine foreldre og søsken finnes her https://utblickenskennel.wordpress.com/

Eier Jenny om Balder –
Han är som du säger mycket » flott». Han är även mycket bra psykiskt. Han är på hunddagis några dagar i veckan och där använder de honom för att lugna ner andra hundar. Han älskar barn och går ihop med andra hundar, både hanar och tikar. En mycket vacker hane.
Vi gick viltspår för några veckor sedan, som han klarade galant. Utställning har också gått bra.

Kullet er annonsert på Norsk Rhodesian Ridgeback klubb sin valpeformidling og vi følger alle krav og anbefalinger for avl fra NRRK og NKK.
Begge foreldre er HD/AD fri, de er begge testet og fri for de mest vanlige genetiske sykdommene og har begge svært godt gemytt og helse. Ingen av foreldrene har vært syke, har allergier eller andre helseplager.
Begge kommer godt overens med andre hunder, og er ikke aggressive mot verken hannhunder eller tisper.
Begge foreldrene er mentaltestet med veldig gode resultater, begge er også helt uredde skudd.

Valpene blir født og vokser opp i stua sammen med oss, de vil være med på det som skjer og ha selskap av storebror Aslan og katten vår Josefine.
De vil bli vant til hverdagslige lyder, være med å kjøre bil, og være med rundt omkring. De vil møte andre hunder og mennesker i alle aldre.
De vil være med å gå litt tur og tilvennes bånd.
Valpene vil bli ormekurbehandlet, veterinærbesiktiget, chippet og registrert i NKK. De vil ikke vaksineres da de ikke har noen nytte av vaksine 8 uker gamle, etter anbefalinger fra vaksineprodusent.
De vil være forsikret i Agria og må forsikres videre.

Vi gleder oss veldig til dette kullet og forventer vakre rasetypiske valper med meget godt gemytt og helse.
Vi ønsker aktive og hundevante familier til våre valper, som har tid til å gi en Ridgeback det den trenger av mental og fysisk trening, og der den blir et fullverdig medlem av familien.
Vi ønsker å ha kontakt med alle våre valpekjøpere, særlig de første årene, for å kunne se hvordan valpene utvikler seg mtp helse og mentalitet. Vi tilbyr livslang oppfølging, om ønskelig.

Om du/dere ønsker å stå på interesseliste for dette kullet, send en e-post og fortell om deg/dere, hva du/dere kan tilby en valp, erfaring med hund, hvordan hverdagen ser ut osv.
Ønsker kun seriøse henvendelser fra folk med god kjennskap til rasen og erfaring med hund.

Vi ønsker også fôrhjem/deleie til tisper og hannhund, maks 2 timer fra oss.

Vi krever at valpene røntges for HD og AD mellom 12-18mnd alder og mentaltestes. Vi vil arrangere en felles dag for mentaltesting.

Sire: Utblickens Briljanta Balder «Balder»
Weight: 40kg
Height: 70cm
Dentition: Complete correct sissor bite
HD: A/A
ED: 0/0
DM: Free
JME: Free
D-locus: D/D
B-locus: B/B
Mentaltest: BPH med skudd

Balder
Balder
Balder
Balder

Dam: Vackra Vilda Sweet Singing Sandy «Aysha»
Weight: 39kg
Height: 65cm
Dentition: Complete correct sissor bite
HD: A/B
ED: 0/0
DM: Free
Hyperuricosuria – PCR: Free
JME: Free
Malignant Hyperthermia (MH): Free
EOAD: Free
B-locus: B/B
Mentaltest:BPH med skudd

Aysha 5 år gammel
Aysha 5 år gammel
Aysha 4 år gammel

Aysha 5 år gammel
Aysha 4 år gammel

Valpenes stamtavle