Planned litter

Planlagt valpekull vinter/vår 2021

Vi planlegger valpekull med forventet løpetid november 2020.

Mamma til kullet er vakre Aysha (Vackra Vilda Sweet Singing Sandy), ei herlig frøken med fantastisk godt gemytt.
Aysha elsker å være med på alt fra lengre toppturer til skiturer, en trofast tur- og treningskompis. Hun er også veldig glad i å bruke nesa, så vi trener alt fra blodspor til enkel godbitsøk. Ellers er solveggen og vedovnen favorittstedene hennes. Hun kommer godt overens med alle hunder, liten som stor og elsker å leke. Hun er uredd og trygg, snill mot alt og alle. Mild i gemyttet, men samtidig ei bestemt frøken som vet hva hun vil.
Aysha har ett kull fra før, disse er nå straks 2 1/2 år gamle og det har blitt en flott gjeng med utrolig god mentalitet, trygge og gode. Hun er selvfølgelig frisk og rask, ingen allergier eller andre sykdommer. Aysha er stilt ut med cert på utstilling.

Pappa til kullet er flotte Balder (Utblickens Briljanta Balder), en vakker og stabil svensk hannhund. Kommer godt overens med alt og alle, valper som voksne.
Balder ble født 18 mai 2018 og er 2 1/2 år gammel ved juletider, dette blir hans første kull. Balder er sønn av Cain (Akizuri Titi Bashiri), som vi parret Aysha med i mai 2020, men dessverre ble det ikke valper da. Vi er derfor kjempeglade for å få muligheten til å bruke Balder og da få litt av Cain og hans linjer i valpene våre.

Eier Jenny om Balder –
Han är som du säger mycket » flott». Han är även mycket bra psykiskt. Han är på hunddagis några dagar i veckan och där använder de honom för att lugna ner andra hundar. Han älskar barn och går ihop med andra hundar, både hanar och tikar. En mycket vacker hane.
Vi gick viltspår för några veckor sedan, som han klarade galant. Utställning har också gått bra.

Kullet er annonsert på Norsk Rhodesian Ridgeback klubb sin valpeformidling og vi følger alle krav og anbefalinger for avl fra NRRK og NKK.
Begge foreldre er HD/AD fri, de er begge testet og fri for de mest vanlige genetiske sykdommene og har begge svært godt gemytt og helse. Ingen av foreldrene har vært syke, har allergier eller andre helseplager.
Begge kommer godt overens med andre hunder, og er ikke aggressive mot verken hannhunder eller tisper.
Begge foreldrene er mentaltestet med veldig gode resultater, begge er også helt uredde skudd.

Vi gleder oss veldig til dette kullet og forventer vakre rasetypiske valper med meget godt gemytt og helse.
Vi ønsker aktive og hundevante familier til våre valper, som har tid til å gi en Ridgeback det den trenger av mental og fysisk trening, og der den blir et fullverdig medlem av familien.

Om du/dere er interessert i valp fra dette kullet, send i første omgang en e-post og fortell om deg/dere, hva du/dere kan tilby en valp, erfaring med hund, hvordan hverdagen ser ut osv.

Vi ønsker også fôrhjem til en tispevalp, maks 2 timer fra oss.

Vi krever at valpene røntges for HD og AD mellom 12-18mnd alder og mentaltestes. Vi vil arrangere en felles dag for mentaltesting.

Sire: Utblickens Briljanta Balder «Balder»
Weight: 40kg
Height: 70cm
Dentition: Complete correct sissor bite
HD: A/A
ED: 0/0
DM: Free
JME: Free
D-locus: D/D
B-locus: B/B
Mentaltest: BPH med skudd

Balder
Balder
Balder
Balder

Dam: Vackra Vilda Sweet Singing Sandy «Aysha»
Weight: 39kg
Height: 65cm
Dentition: Complete correct sissor bite
HD: A/B
ED: 0/0
DM: Free
Hyperuricosuria – PCR: Free
JME: Free
Malignant Hyperthermia (MH): Free
EOAD: Free
B-locus: B/B
Mentaltest:BPH med skudd

Aysha 5 år gammel
Aysha 5 år gammel
Aysha 4 år gammel

Aysha 5 år gammel
Aysha 4 år gammel

Valpenes stamtavle