About us

Aliyana – lovely, beautiful

Jeg heter Inger Fredlund og driver Kennel Aliyana, et lite oppdrett av Rhodesian Ridgeback.
Jeg bor på gård med min samboer og 3 Rhodesian Ridgebacks, Aysha og hennes barn Aslan og Ariel.
Jeg har så lenge jeg kan huske vært svært interessert i hund og har nå hatt hund i 30 år. Gleden var stor når jeg som 7-åring endelig skulle få min egen, en svart labrador tispe. Som 15-åring kjøpte jeg nok en labrador, en sjokoldebrun tispe, og som 19-åring en tredje, en gul labrador tispe. Målet har hele tiden vært å starte med avl, men dessverre var det både HD og allergi på mine labradortisper, så disse planene ble utsatt.
Ettersom jeg med årene ble mer og mer aktiv, ønsket jeg en hund som var større og lettere, og kunne være med på lengre fjell- og toppturer og skiturer. Jeg ønsket meg også en hund med litt mer vakt og ikke minst en hund som ikke er så folkekjær som en labrador. Valget falt da på Rhodesian Ridgeback, en fantastisk hund med en stor personlighet!
Høsten 2015 hentet jeg min første RR i Skåne, hos Kennel Vackra Vilda, ei nydelig liten frøken ved navn Vackra Vilda Sweet Singing Sandy.

Jeg har studert 1 år med Animal Science i Wales, og noen år med veterinær medisin i Budapest.
I årene jeg bodde i Budapest var mine egne hunder igjen i Norge, men hund må man jo ha, jeg var derfor fosterhjem for flere gatehunder, noe som var veldig lærerikt og givende.
Etter flere år utenlands flyttet jeg hjem og til Oslo, der jobbet jeg 2 år som veterinær assistent på en stor klinikk. Så bestemte jeg meg for å flytte hjemover, ta over familiegården og endelig kunne drømmen om eget oppdrett realiseres. Her jobber jeg deltid på den lokale dyreklinikken på Dokka, og driver i tillegg med produksjon av bringebær hjemme på gården. Siden jeg stort sett jobber hjemmefra er hundene sjeldent alene og jeg har god tid til valpekull.
Her har vi 4 mål inngjerdet gårdstun, stort hus og stor eiendom med mye skog og store jorder, perfekt for en aktiv RR. Vi har også Jotunheimen og nydelige tur- og fjellområder i umiddelbar nærhet, og ikke minst milevis med skiløyper på vinteren.

Når vi ikke er på tur trener vi blodspor, spor, rally lydighet , balanse/styrketrening og hverdagslydighet. Ellers er det sofaen og å ligge og steke seg foran vedovnen som gjelder, eller ute på stabburstrappa i solveggen.
Vi er også å finne i utstillingsringen titt og ofte, noe vi synes er veldig gøy og ikke minst sosialt.

Jeg følger Norsk Kennel Klubb og Norsk Rhodesian Ridgeback Klubb sine retningslinjer krav og anbefalinger til avl. Målet mitt er å avle fram rasetypiske hunder med god mentalitet og helse, kvalitet foran kvantitet! Kennel Aliyana er også godkjent i NKK og FCI.
Alle mine hunder som blir brukt i avl er selvfølgelig røntget fri for HD/AD, testet for genetiske sykdommer, mentaltestet, har god helse og mentalitet.
For flere bilder og oppdateringer følg oss gjerne på Facebook eller Instagram: ingerfre

English
We live on a farm in eastern Norway, 2 hours from Oslo. The dogs love it here and have plenty of space to run, play or just relax in the sun.
We live an active life and are so lucky to have the mountains and beautiful nature nearby our home.
In the summertime we love to hike in the mountains, and during wintertime we have a lot of snow, and can enjoy cross country skiing in a lovely winter wonder land.
We also train rally obedienc and blood tracking.
Kennel Aliyana is registered in FCI and follow the guidelines and rules of the Norwegian Rhodesian Ridgeback Club and the Norwegian Kennel Club.
We are a small breeder and our breeding goals is to breed physical, mentally healthy and breedtypical dogs.